Nynäshamn är en stad som ligger en liten bit utanför Stockholm och från denna svenska stad har det tillförts mycket av den svenska kända litteraturen. Här handlar det då om stora kända författare som Ivar Lo-Johansson, Harry Martinson och Moa Martinson. Bara detta borde ju vara en klar grund för ett litteraturhus i Nynäshamn. I denna stad finns det även ett museum som då mycket slående heter Ivar Lo-museet samt även också ett Ivar Lo-sällskap via Facebook. 2006 bildades även Nynäshamns Litterära Sällskap, vilket då är en förening som står bakom det Litteraturhus i Nynäshamn som det talas om.

I detta litteraturhus ska då alla de olika verk och den historia som finns från dessa tre stora författare med en kraftig anknytning till Södertörn samlas. Det kommer då att betyda att alla med intresse för den svenska litteraturen kommer att ha en självklart plats att besöka och samla information på. I Nynäshamns Litteraturhus kommer det inte enbart att handla om dessa författare utan även om andra stora svenska författare samt också en stor del av den svenska musikhistorien ska samlas på denna plats. På så sätt kommer Nynäshamn att ha något mycket intressant att erbjuda alla de svenskar som vill ta del av litteraturhistorien.

Planerar du en resa till Nynäshamn? Då rekommenderar vi dig att packa ner en kamera i resväskan. Staden är nämligen mycket naturskön och gör sig väldigt bra på bild.

Varför ska det ligga ett litteraturhus i Nynäshamn?

litteraturhusHelt klart beror detta arrangemang och projekt på att det finns så många starka författare som har anknytning till denna plats. Dock finns det andra bra orsaker att förlägga ett litteraturhus till Nynäshamn. Detta är bland annat att det är en plats som ligger placerade i Sveriges mittpunkt, vilket då gör att alla lätt kan ta sig till denna plats. Förutom ett litteraturhus så finns det även mycket annat att se i Nynäshamn. För dig som vill åka runt i Sverige kan en del av din färd helt klart förläggas till denna stad.