När det handlar om Lars Widding kanske det inte är många av dagens ungdomar som verkligen vet vem detta var. Trots detta har Lars Widding varit lars widdingen mycket framstående del av den svenska litteraturen, men kanske alltid har fått stått lite bakom alla andra storheter. Det beror dock inte att denna författare har skrivit sämre verk, utan kanske för att han även hade många andra järn i elden under sitt verksamma liv. Han föddes 1924 i Umeå och blev inte äldre än 69 år när han dog 1994 i Oscars Församling i Stockholm. Hur som helst har denna författare skrivit många intressanta historier.

Lars Widding var en författare som även var verksam inom journalistik som reporter på Expressen under 36 år. Han var även verksam inom film, radio och television och skrev samtidigt massvis med böcker. Många av de verk som skapades av honom var i flera band en tydlig och klar historia där en röd tråd kunde följas. Några av Lars Widdings mest kända verk är Årstafruns Dagbok, Sorundasviten och Karolinersviten. I alla dessa böcker påvisar Lars Widding ett stort mått av att kunna binda in historiska dokument i en tät och spännande historia, som berör alla som börjar läsa dessa böcker från första till sista bladet.

Lars Widding – En författare bakom andra

Nu kan det vara helt fel att placera just Lars Widding tillsammans med Ivar-lo Johansson och Moa och Harry Martinson. Alla dessa tillhör i alla fall det litteraturhistoriska arvet som finns från alla de svenska författare som under många år skrivit odödliga verk. Dock är det så att just Lars Widding inte placeras i samma storhet som de andra tre. Nu är det dock värt att säga att hans verk är fantastiska och inte som någon annan så han kanske förtjänar en plats för sig själv utan jämförelse med andra.