Bokcirkel

bokcirkelNär du är den som läser böcker finns det många olika genrer att välja mellan. Är du den som gillar modern skönlitteratur kommer du att finna mycket nöjes i deckare, romaner och fantasyböcker. Är du däremot den som gillar att ha historiska berättelser med mycket om hur det var att leva förr i tiden kan du då vara en som läser böcker från det litterära kulturarvet. Hur som helst finns det för alla som vill något som kallas för bokcirkel. En bokcirkel kan vara intressant för de som gillar att läsa. Detta kan till att börja med vara något där medlemmarna träffas en gång i veckan eller en gång i månaden beroende på tid och intresse.

I en bokcirkel kan det även vara olika saker som sker. Det vanligaste i en modern cirkel är att människor som läser samma typ av genrer träffas och pratar om vad som de senast har läst och försöker rekommendera detta till övriga medlemmar. Alla träffas och lyssnar på någon som läser högt varje gång. Därefter samtalas det om vad de enskilda personerna fick för uppfattning om boken och om vad de tyckte om den.

Var hittar du en bokcirkel?

Det bästa med en bokcirkel är att du inte behöver hitta den. Du behöver bara ha 4-5 vänner som läser böcker och sedan kan du så sakta börja skapa en egen bokcirkel. Vill du gå med i en redan befintlig bokcirkel kan du lätt finna många av dessa på nätet, där du också hittar kontaktinformation till dessa. När du går med i en redan befintlig cirkel kan det då vara bra att välja en som passar just dig och den genre av böcker som du läser. Då kommer du att få ut det mesta av ditt medlemskap och förhoppningsvis kan även du bidra med nytt till bokcirkeln.